"Szorul a hurok a bináris opció nyaka körül"

bináris opció betiltása

Az online kaszinóra hasonlító bináris opciós kereskedés napjai meg vannak számlálva. Közeleg a vég. Az Apple már elkezdte kitiltani az App Store-ból az ilyen jellegű alkalmazásokat!

A minap olvastam egy érdekes cikket a portfolio.hu oldalon. Íme a cikk eredetiben, de az alábbiakban idéznék belőle és kommentálnám.

A végjátszma elkezdődött a bináris brókerek részére

"Pár hete röppent fel a hír, hogy a ciprusi tőzsdefelügyelet, a Cysec fontolgatja a bináris opciók betiltását, ám úgy tűnik, nem a bürokratikus tőzsdefelügyeletek, hanem az Apple veri be a szöget a bináris opciók koporsójába, mely nevével ellentétben sokkal inkább tekinthető szerencsejátéknak, mint kereskedésnek. Nem véletlen, hogy például Angliában a bináris opció tevékenység, az ottani szerencsejáték felügyelet alá tartozik."

Hát igen, a bináris opciózás puszta szerencsejáték. Erről már írtam néhány éve ebben a cikkemben. Sok emberrel elhitetik, hogy hosszútávon tudnak profitálni ebből, de a matematikai valószínűség ellened van. Az előny a "háznál" van.

"Az Apple a legfrissebb fejlesztői leiratában egyértelműen kitiltja az App Store-ból a bináris opciós applikációkat, és a szolgáltatóknak azt javasolja, hogy ügyfeleiknek a jövőben a hagyományos számítógépes felületeket ajánlják. Figyelembe véve, hogy az ügyfelek 30-50%-a telefonos applikációt használ, ez igen nagy csapás az iparág számára."

Gondolom ez sem véletlen. El tudom képzelni, hogy az Apple hány ügyfélpanaszt kap ilyen alkalmazásokkal kapcsolatban.

"Bináris opció esetén az ügyfél arra fogadhat, hogy 1 vagy 5 perc múlva az árfolyam magasabban, vagy alacsonyabban lesz-e, mint ahol az adott pillanatban van."

Mi ez, ha nem kaszinó? Honnan tudhatná bárki, hogy 1 perc múlva magasabban lesz-e pl. az EUR/USD? Ez full szerencsejáték. Aki elhiszi, hogy ezt meg tudja tippelni, az meg is érdemli...

"A kaszinó tulajdonosok, a profi szerencsejátékosok és a legjobb kereskedők közös vonása, hogy mindannyian elfogadják, hogy valószínűségekkel dolgoznak.... A kaszinókban például sok ezer játék szaldója az lesz, hogy minden a kaszinóban feltett 100 dollár után 4,5 a kaszinótulajdonos zsebébe vándorol. ...a bináris opciók esetén, ha 10 dollárt kockáztatsz, akkor jellemzően 8-at nyerhetsz, ha igazad van, tehát hosszú távon a pénzed szinte biztosan a szolgáltatóhoz áramlik, aki így több pénzt keres, mintha hagyományos kaszinót üzemeltetne. Ha bináris opcióval akarsz pénzt keresni, az olyan, mintha borászként lyukas puttonyba szüretelnéd a szőlőt. Utóbbi esetben borod nem lesz sok, előbbi esetben pedig pénzed."

Pontosan erről írtam már évekkel ezelőtt. Az előny mindig a brókercégnél van a 10:8 kifizetési arány miatt. A risk:reward alacsonyabb, mint 1:1, így hosszú távon gyakorlatilag garantáltan ledarálod magad. A brókercég viszont jól jár, mert ő biztosan nem közvetít ki semmit a piacra, házon belül leköti az ügyleteid (trading desk), hiszen előnye van veled szemben és tudja, hogy csak idő kérdése, de a pénzed átvándorol hozzá... szomorú, de igaz!

Ezek alapján sokkal jobban megéri ma bináris opciós brókercéggel elvenni az ügyfél pénzét, mint online kaszinóval. Ezért is terjed ennyire, óriási affiliate és sales hálózata van és mindenki visszakap az ügyfél veszteségéből. Elég etikátlan, de ez van ma. Még...

Ellenérdekeltség

Ellenérdekeltség a köbön

Nemrég írtam egy cikket arról is, hogyha ellened kötnek, akkor menekülj!

A legtöbb bináris opciós bróker ellened fog kötni, mert neki nem az az üzlet, mint pl. egy Interactive Brokers-nek, hogy kötési jutalékot számít fel, hanem az, hogy elvegye a pénzed.

Az IB kiviszi az ügyletet a piacra és tranzakciónként fizetsz neki. Számára teljesen mindegy, hogy nyersz vagy veszítesz, ő profitál.

Ezzel ellentétben a legtöbb bináris bróker soha semmit nem közvetít sehova, nem számít fel jutalékot, viszont abból él, hogy az átlag ügyfél néhány hónapon belül garantáltan elvérzik nála a 10:8 kifizetési arány miatt. Csak idő kérdése és ő gazdag lesz, rólad viszont ez nem mondható sajnos el, ha bináris opciókkal kereskedsz!

Soha ne kereskedj olyan termékkel, ahol a bróker ellened köt és még az előny is a cégnél van! Ezzel hosszútávon aláírod azt, hogy szépen elveszíted mindened.

Kereskedj szabályozott opciókkal!

A hagyományos, szabályozott opciós piacon senkinek nem érdeke, hogy te veszíts, nem kötnek ellened, nincs 10:8 kifizetési arány fixálva. Te határozod meg a kockázatod, a valószínűséged, az időtávot és az elvárt profitot. Azt már gondolom, mondanom sem kell, hogy nem 1 perces mozgásokat tippelünk meg. Totál nonsense.

Ha éppen kereskedsz bináris opciókkal vagy tervezed, akkor érdemes egy pillanatra megállnod és átgondolni a fenti portfolio.hu cikk tartalmát is. Nem véletlen, ha egy Apple kitiltja és a Cysec is fontolgatja ezen cégek betiltását.

 

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 88%

Tags: bináris opciók, dealing desk,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2017-06-15



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.