Bináris Opciók - Kaszinó?

bináris opciók

Az utóbbi néhány évben szinte naponta kapok egy levelet azzal kapcsolatban, hogy amit én csinálok annak van-e köze a bináris opciókhoz és ajánlom-e ezt a fajta kereskedési formát. Ezt érdemes tisztázni, mielőtt mindened elveszíted...

A bináris opció vagy más néven digitális opció egyik működési elve nagyon egyszerű (ezért vonzó sokak számára): meg kell tippelned, hogy pl. 60 másodperc múlva az EURUSD a jelenlegi ár alatt vagy felett fog zárni. Ha felette, akkor megveszed a bináris Call opciót, ha alatta akkor pedig a bináris Put opciót. Emellett még léteznek megoldások sávozásra, abból való kitörésre, stb.

Manapság gomba mód szaporodnak a bináris opciókkal foglalkozó oldalak, már magyar nyelven is. Hihetetlen hozamokat ígérnek és mindemellett elhitetik, hogy az egész borzasztóan egyszerű. Csak meg kell tippelned, hol lesz az árfolyam akár néhány perc múlva és máris indulhat a pénznyomda. Hogy milyen szinten terjedt el ez a fajta szerencsejáték arra jó példa, hogy a google jelenleg 2.710.000 találatot ad a "binary options" kifejezésre.

Van esélyed?

Még a legprofibb tarderek is esélytelenek lennének egy olyan játékban, ahol pár perc múlva meg kell mondani, hogy az ár a mostanihoz képest emelkedni vagy esni fog. Sajnos az elmúlt pár hónapban nagyon sok olyan emailt is kaptam, amiben a feladó azt ecsetelgeti, hogy mennyi pénzt bukott mostanság bináris opciókkal, mert olyan egyszerűnek tűnt.

Mielőtt belevágsz az ilyen fajta online szerencsejátékba, érdemes tisztázni, hogy mennyi az esélyed a nyerésre. Sajnos a valószínűség nem a te oldaladon áll...

Miért kaszinó az egész?

Ugyebár a kaszinók is azért tudnak fennmaradni, mert az előny mindig a "háznál" van. Nincs ez másképp a bináris opciós brókereknél sem. Nézzünk egy példát, hogy az előny miért a brókercégnél van.

A sokféle brókercég ajánlata közül most kiragadnék egyet és nézzük meg a mögöttes matekot. A cég azt hirdeti, hogy fektess be $100-at és ha igazad lesz az irány eltalálásában pl. 5 perc múlva akkor kereshetsz $70-et. Ha nem lesz igazad akkor az opció "elértéktelenedik" és a maradványértéket visszakapod, ami $15. Ez röviden annyit jelent, hogy az esetek minimum 54.9%-ban helyes döntést kell hoznod és még akkor is csak nullán vagy! Ezért a "háznál" az előny.

Nézzünk rá egy példát. Tegyük fel kötsz 1000-et és 549 esetben igazad van, akkor keresel 549*70=38.430. A fennmaradó 451 esetben nem volt igazad azaz veszítettél 451*85=38.335. Tehát ennél az aránynál fordul először nyereségesbe az 1000-es kötési sorozat, ami azt jelenti, hogy legalább az esetek 54.9%-ban kell helyes döntést hoznod és akkor vagy közel nullán!

Mivel a kereskedők nagy része erre képtelen, így a bináris opciós bróker szépen profitál...

Szabályozatlan piac

A manapság terjedésben lévő binários opciókkal foglalkozó oldalak és brókerek nagy része nem szabályozott tevékenységet végeznek. Ezt azt jelenti, hogy az árak és a likviditás teljesen esetleges, a kifizetések is lehetnek kérdésesek. Jelenleg az ilyen oldalon kereskedőket semmilyen nemzetközi szabályozás nem védi. Nincs mögötte tőzsde, nincs szabályos árjegyzés, stb.

A szabályozatlanságot jól példázza, hogy ma már pár tízezer dollárból létre tudod hozni a saját bináris opciós brókercégedet és indulhat is az ügyfél toborozás...

Miben más mint a hagyományos opciós piac?

Ezt a kérdést nagyon egyszerűen meg lehet válaszolni: mindenben!!! De hogy konkrét legyek, nézzünk pár jelentős különbséget a kétféle kereskedési instrumentum között. Az alábbi összehasonlítás a szokványos bináris opciókkal kereskedő nem szabályozott oldalak szolgáltatásaival hasonlítja össze a hagyományos tőzsdei opciós kereskedést.

Bináris Opciók jellemzői

Ezek szerint nem ajánlom senkinek?

Dehogynem, ha szereted a kaszinót, ez is egy jó játék:). Soha nem vagyok semmi jónak az elrontója. A jelen cikkemmel csak azt a célt szerettem volna szolgálni, hogy tisztában legyél a kockázatokkal.

Ha belevágsz az ilyen irányú tevékenységbe néhány dolgot mindenképp érdemes tisztáznod:

  • a brókercég mennyire megbízható (esetleg szabályozott)
  • mi a garancia arra, hogy visszakapod a pénzed valaha
  • milyen tőkebiztosítást adnak az egyéni kereskedői számlákra
  • a fenti matek alapján mi az esélyed arra, hogy hosszú távon profitálj

Remélem ezek alapján egyértelmű vált, hogy a mi különbség a hagyományos tőzsdei opció és a nem szabályozott bináris opciós világ között.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 96%

Tags: bináris opciók,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2014-04-09



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.