Gábort többször nullázták le - tanulj belőle!

Gábor bukásai

Olykor megosztjátok velem a történeteiteket, amit nagyon köszönök, mert sokan tanulhatunk belőle. A legújabb sztorit Gábor küldte be nekem 7 napja. Tanulságos, így megosztom egy az egyben.

Az Opciós Ízelítő termékem megvásárlását követően szoktam megkérdezni a résztvevőket emailben, hogy mi hajtotta őket az opciós világ felé. Sokszor nagyon tanulságos esetekről számoltok be. A legfrissebbet Gábor küldte és az engedélyével meg is osztom, mert nagyon sok benne a tanulság a kezdők számára.

Gábort nem egyszer darálták le...

Íme, Gábor története.

Szia Gery!

Érdekes és egyben tanulságos volt olvasni a történeted.

Az én ilyen jellegű pályafutásom a hazai tőzsde nyitásával kezdődött. Gyárban dolgoztam 6 évet, de valami másra vágytam, nem tudtam ott kiteljesedni. Szerettem a szakmámat, remek munkatársaim és főnökeim voltak. Mégis...

Aztán vállalkozó lettem és 33 éve az vagyok. Nem bántam meg!!! Na jó néha irigyeltem azokat, akik minden hónapban rendszeresen kaptak pénzt, én meg nem. Ám ezzel együtt jól ment. Nagyon.

Még gyári munkásként vettem meg az első 120 e Ft értékű Danubius Hotels részvénycsomagomat OTP E-hitelre. Egy év múlva alig többért adtam el, de az érzés meghatározó volt. A vállalkozásomban már törekedtem a több lábon állásra, ezért amikor megalakult a Buda-Cash és egy barátom volt a helyi iroda vezetője, nem tétováztam. Beszálltam. Kiszállnom meg nem is kellett. A tapasztalatlanságuk, a képzésük színvonalának gyengesége meghozta a gyümölcsét, bár ígéretek és kötések bőven voltak, lassan apadt az egyenleg. 09.11 adta meg a kegyelemdöfést. Egy családi ház ára távozott az univerzumba. 0 egyenleg.

Tanultam ám belőle! Szakemberekre kell azt a pénzt bízni. Nézzük, hát a kezelt számlás kereskedést. Robot is + emberi felügyelet 75% tőkevédelem, hát létezik ennél jobb? Goldsteinbrokers. Pár hónap kereskedés, semmi hozam és az 50% beállított tőkevédelem megfogta a maradékot. Reklamáltam és levezettek egy matematikai bravúrt valóban lehetett 75%-ot is számítani. Megint egy családi ház ára ment a tanulásra, de most legalább a másik fele megmaradt. Legyünk őszinték ez azért látványos fejlődés! Aki keres az talál, vannak komoly kezelt számlás cégek is, meg is találtam: 5 Gulden! Be a zsetont Istenem, micsoda hozamok, plasztikai sebésznek kell a vigyort leszedni az arcomról. Kb 1 év múlva kellett az a pénz kivettem mindet, mondván, hogy pár hónap múlva visszarakom, kicsit megfejelve. De pár hónap múlva, már a 5 Gulden nem is létezett, vittek mindent. Én megúsztam. Hálálkodtam a Jó Istennek. ( Még most is ! )

Most tartok ott, hogy én szeretném megtanulni a tőzsdei alapokat, kereskedési stratégiákat, hogy ki tudjam választani a habitusomnak megfelelőt - megfelelőket. Fogok bukni a tapasztalatlanságom, a kezdeti csetlések-botlások miatt, meg azért, mert ez a tőzsde jellegéből fakadóan időnként elkerülhetetlen. De a döntés nem más kezében lesz.

Azzal a céllal tanulok és ismerkedem ezzel a világgal, mert tetszik és érdekel, valamint, hogy a nyugdíjas éveim majdan anyagilag rendben legyenek. A "nyugdíj" kifejezés ma még nagyon ismerősen hangzik, de 15 év múlva már olyan szó lesz, mint ma a " bikacsök". 10-ből 9 ember nem fogja tudja mi az. :-)

Köszönöm, hogy megoszthattam Veled a történetemet !


Üdv: Gábor

Mi a tanulság?

A fenti monológból nagyon sokat tanulhat az, aki képes racionálisan gondolkodni. Íme néhány a sok közül.

  • A mesésnek tűnő tőkepiaci hozamok valóban mesébe illők, azaz nem léteznek.
  • A pénzed senkit sem érdekel annyira, mint téged, így a legjobb helyen nálad van.
  • Elképesztően sok az átverés még ma is a piacon. Ha valaki elkéri a pénzed kezelésre vagy bármilyen befektetésre azt járd körbe 1000x mielőtt megbízol benne.
  • Tanulj nagyon sokat, mert azt nem vehetik el tőled. Ha képzett vagy a tőkepiacokon elég kicsi az esély rá, hogy átverjenek.
  • A nem hazánkba bejegyzett számlakezelőkkel még óvatosabban bánj, mert bukta esetén bottal ütheted a pénzed nyomát.

Köszönöm Gábornak, hogy megosztotta velem ezt a tanulságos történetet. Remélem, másoknak nem kell ezt elszenvedniük, hanem más kárán tanulnak majd.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 99%

Tags: átverés, bukás, veszteség,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2018-01-25



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.