Befektetés a jövőbe (AI)

Befektetés a jövőbe (AI)

Manapság egyre többet hallani a mesterséges intelligencia térhódításáról. Ami eddig csak sci-fi volt, az ma már a mindennapok részévé vált. Nézzük meg, hogyan lehet rajta keresni.

Amellett, hogy opciós kereskedő vagyok, folyamatosan építem a hosszú távú osztalék és egyéb befektetési portfóliómat is. Ennek az az oka, hogy több lábon állni sokkal kényelmesebb, mint egy lábon. Ezt mindenki tudja, aki foglalkozik a saját vagyonának építésével. Kellenek passzív és aktív lábak akár tőkepiacról, akár ingatlanról vagy vállalkozásról beszélünk.

Mesterséges Intelligencia (AI)

Személyes meggyőződésem, hogy sokkal előbb eljön az AI korszak, mint azt a tömeg gondolná. Ma még sokan legyintenek az önvezető autókra, a parkolási zónáktól mentes városokra, az okos kütyükre, de ez a világ itt van a nyakunkon. Informatikus vénával megáldott emberként minden ilyen nagyon érdekel és éppen ezért nem csak a felhasználói oldalt szeretném erősíteni, hanem a befektetőit is. Jó dolog ezeket az eszközöket arra használni, hogy megkönnyítsék a hétköznapi életünket, de még jobb ezekből anyagilag is profitálni.

Hogyan profitálhatsz az AI térhódításból?

A legegyszerűbb, ha megkeresed azon cégek részvényeit, amik jelentősek adott területen és azokba fektetsz be. Ez a megközelítés sok embernek nem fekszik, mert nem akarnak időközönként portfólió átsúlyozással foglalkozni, se papírok válogatásával. Szerencséjükre pont nekik hozták létre az ETF-eket, amik adott szektor részvényeit tömörítik. Én magam is az ETF-eket preferálom ezen a területen.

ROBO - BOTZ

Utóbbi időben sokat kutattam ebben a témában és találtam két olyan ETF-et is, amit nagyon könnyen meg lehet vásárolni az IB-n. Egyik a ROBO a másik a BOTZ. Az utóbbi kedvezőbb, de kevesebb papírt tart, így nagyobb lehet a kilengése. Mindkettőt érdemes megvizsgálnod, ha a téma érdekel:

Mindkettőre jegyeznek opciókat, de elég felejtős a téma, mert illikvidek, így azon keresztül nem fektetnék be. És nem is lenne túl ideális a buy and hold stratégiához az opciók vásárlása (időérték miatt).

Az utóbbi időben mindkettő elég nagy emelkedésen van túl, így nem biztos, hogy épp a jelen pillanat a legjobb arra, hogy ebbe fektess, de érdemes szerintem ezeket is követni. Én már egy ideje befektetője vagyok a BOTZ alapnak...

BOTZ napos chart:

BOTZ napos chart

DYOR

Azaz Do Your Own Research - magyarul mielőtt bármibe is fektetsz, végezd el a saját elemzésed. Soha ne fektess be azért valamibe, mert arról olvastál vagy hallottál. Senki sem tudja, mit hoz a jövő, így a felelősséget neked kell vállalnod.

Ha esetleg találtál ezeknél jobb ETF-eket, vagy bármilyen érdekes fejleményt a témában, kérlek, kommentáld be a cikk alatt.

1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 Total 93%

Tags: Befektetés, ETF,

Tanulj az opciókról 30 napig ingyen!

Add meg, milyen email címre küldhetek neked 15 ingyenes leckét az opciózásról:





Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető tájékoztatók megküldése céljából kezelje.


Publikálás dátuma: 2018-01-18



Az Adatkezelési Tájékoztatót megismertem és hozzájárulok ahhoz, hogy az Adatkezelő az email címemet az általam megrendelt ingyenes termék és az ahhoz tartozó utánkövető levelek megküldése céljából kezelje.